PRATONTON JADUAL AKHIR: TINJAUAN KEJOHANAN POKER WPT GARDENS
Toto

PRATONTON JADUAL AKHIR: TINJAUAN KEJOHANAN POKER WPT GARDENS

Kejohanan Poker WPT Gardens bermula hari ini jam 4:00 petang PT untuk bermain kepada pemenang di Studio PokerGO.

Ahli Kelab Juara WPT seterusnya akan membawa pulang $554,495 berserta 1,200 mata Pemain Terbaik Hublot. Berikut adalah pandangan ringkas tentang pemain yang tinggal.

Straton Wilhelm

Kerusi 1 – Straton Wilhelm – 435,000

Penampilan meja terakhir ini menjadikannya wang tunai dalam kedua-dua acara WPT Gardens musim ini untuk Wilhelm. Pada bulan Julai, dia mendapat tempat ke-38 untuk $10,460 dan juga menambah wang tunai di Bellagio dalam Five Diamond World Poker Classic. Dalam wang tunai jelajah keempatnya, Wilhelm kini memecahkan kedua-dua jumlah itu dan berharap untuk menambah namanya ke Piala Juara-Juara WPT juga.

Berasal dari San Diego, California, lelaki berusia 31 tahun itu bermain poker sepenuh masa dan mempunyai ijazah dalam perniagaan dari Sacramento State University. Dia mempunyai lebih daripada $162,000 dalam kemenangan kejohanan secara langsung. Itu mungkin lebih kecil daripada sesiapa di meja akhir, tetapi dia mempunyai banyak wang tunai dalam acara yang lebih kecil di sekitar Los Angeles. Pada bulan Februari dia memenangi Kejohanan Bounty $1,600 di LA Poker Classic dengan harga $30,815. Pada bulan Julai di Gardens, Wilhelm mendapat Result SGP naib juara dalam acara $2,200 untuk $21,630. Selepas menunjukkan beberapa kemahiran sepanjang kejohanan ini, dia tidak akan mudah untuk ditangani.

Markus Gonsalves
Tempat duduk 2 – Markus Gonsalves – 2,370,000

Salah seorang pemain yang lebih berpengalaman di meja, ini menjadikan wang tunai WPT keenam untuk Gonsalves dan penampilan meja akhir kedua. Pada Musim XIV, dia mendapat tempat keempat di WPT Thunder Valley dengan harga $91,616 dan kini telah mengatasinya dengan wang tempat keenam sebanyak $111,795. Walau bagaimanapun, dia berharap lebih daripada itu. Pemain berusia 35 tahun itu telah bermain poker secara profesional selama 15 tahun.

Berasal dari San Diego, California, Keluaran SDY Gonsalves mempunyai $1.5 juta dalam kemenangan kejohanan kerjaya. Markah terbaiknya diperolehi dalam Acara Utama WSOP 2007, di mana dia mendapat tempat ke-48 untuk $190,053. Pada tahun 2008 dia menambah gelaran di Venetian, memenangi acara Deepstack Extravaganza $2,500 untuk $184,515. Baru-baru ini, dia memperoleh tujuh wang tunai di WSOP tahun lepas termasuk tempat keempat dalam $1,500 Super Turbo Bounty untuk $85,141 dan kelapan dalam $10,000 NLHE Enam Tangan Kejohanan dengan $62,884. Gonsalves kini mempunyai peluang untuk mendapat markah kerjaya dan mungkin mempunyai kebolehan untuk melakukannya.

Qing Liu

Tempat duduk 3 – Qing Liu – 795,000

Ini menjadi larian dalam kedua berturut-turut dalam Kejohanan Poker WPT Gardens. Dalam Musim XVII, Liu menduduki tempat ke-12 untuk $43,220 dan kini telah merekodkan wang tunai WPT keempatnya untuk skor yang lebih besar di meja terakhirnya yang pertama. Seorang penduduk Pasadena, California, berusia 58 tahun dibesarkan di Beijing, China, dan mempunyai ijazah sarjana dalam bidang kejuruteraan. Liu mengetatkan bangun lewat dan menemui beberapa periuk di sepanjang jalan untuk memastikan perjalanannya ke Vegas.

Berkat beberapa kejayaan baru-baru ini, Liu memperoleh lebih daripada $1.1 juta dalam pendapatan kejohanan yang diserlahkan oleh WPTnya di gelaran Venetian semalam, menjadikannya ahli terbaru ahli Kelab Juara WPT. Liu kini cuba memenangi gelaran WPT keduanya dalam beberapa hari, yang merupakan satu pencapaian yang luar biasa.

Tuan Phan

Kerusi 4 – Tuan Phan – 2,070,000

Ini menjadi larian terkini yang menarik di acara Gardens WPT untuk pemain kawasan LA sambilan ini. Pada Musim XVII, dia mendapat tempat kelapan dalam Festival Poker Gardens dengan harga $69,705. Dia tersingkir selepas poket Kingsnya dibelasah oleh poket 10s pemenang akhirnya Simon Lam. Lewat musim itu, pemain berusia 49 tahun itu menduduki tempat ke-32 dalam Kejohanan Poker Gardens dengan harga $19,120.

Phan kini mempunyai peluang untuk membuat penebusan apabila jadual terakhir dimainkan di Las Vegas. Phan telah mencapai kejayaan untuk bermain dalam beberapa acara WPT di luar California sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Dia mempunyai hampir $335,000 dalam kemenangan kejohanan secara langsung dan bermain sepenuh masa sehingga beberapa tahun lalu. Dia kini seorang pelabur di restoran Vetnamese dan menikmati menghabiskan masa bersama isteri dan anak lelakinya yang berusia 11 tahun. The Gardens adalah rumah pokernya yang jauh dari rumah dan memenangi acara ini akan menjadi keseronokan yang besar untuk pemain tempatan ini.

Jonathan Cohen

Tempat duduk 5 – Jonathan Cohen – 1,615,000

Dengan dua wang tunai WPTDeepStacks di bawah tali pinggangnya, Cohen kini menambah wang tunai pertamanya pada Jelajah Utama dan telah melakukannya dengan usaha yang besar. Penamat WPTDS terbaiknya datang dalam Black Hawk, di mana dia mendapat tempat ke-12 dengan harga $6,575. Dia kini mempunyai pukulan pada skor yang jauh lebih besar. Secara keseluruhan, pemain berusia 31 tahun itu mempunyai lebih daripada $171,000 dalam kemenangan kejohanan secara langsung.

Walaupun dia mungkin tidak mempunyai pengalaman seperti yang lain di meja akhir, Cohen mempunyai beberapa markah yang bagus. Pada 2018, dia mendapat naib juara dalam Kejohanan Poker Negeri Colorado $1,100 dengan harga $46,291. Dia mendapat tempat ketiga dalam acara utama $1,100 perhentian Jelajah Poker Mid-States di Black Hawk pada 2015 dengan harga $35,706. Cohen mempunyai banyak cip untuk dimainkan dan akan berusaha untuk menjadikan wang tunai WPT pertama itu sebagai gelaran.

Peluang Kornuth

Tempat duduk 6 – Peluang Kornuth – 2,995,000

Ini menandakan wang tunai lawatan kesembilan Kornuth dan penampilan meja akhir kedua. Dengan segunung cip dan banyak pengalaman dalam situasi ini, pemain poker berusia 33 tahun yang berasal dari Denver, Colorado, akan menjadi lawan yang sukar untuk ditewaskan. Kini menetap di Las Vegas, Kornuth mempunyai lebih daripada $7.4 juta dalam kemenangan kejohanan secara langsung dan merupakan pengasas tapak kejurulatihan yang popular.

Penamat WPT terbaiknya datang pada Musim XII di Seminole Hard Rock Poker Showdown, di mana dia mendapat tempat keenam untuk $247,954. Memenangi gelang tangan WSOP pada 2018 merupakan satu lagi titik penting kerjaya apabila dia mengungguli bidang 480 dalam acara dalam talian $3,200 untuk $341,599. Kornuth juga datang dari larian besar di Poker Masters, di mana dia mendapat tiga naib juara untuk $556,000. Dia mempunyai keinginan yang mendalam untuk memenangi gelaran WPT dan bagaimana kerjanya dengan pemenang Five Diamond World Poker Classic Alex Foxen telah membantu permainan kejohanannya. Adakah itu akan berakhir dengan tajuk? Dia mempunyai cip, pengalaman, dan kecerdasan poker.

Sean Chaffin ialah seorang penulis bebas di Crandall, Texas, dan karyanya muncul dalam pelbagai laman web dan penerbitan. Ikuti dia di Twitter @PokerTraditions.